Плетен хляб с кашкавал, пиле и броколи
Богатото печиво е идеално за всеки домашен повод, независимо дали по обедно, вечерно, а защо не и сутрешно време.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 с. л. масло
- 1 с. л. брашно
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
- 1 пилешко бутче, печено, сварено или пушено
- 200 г кашкавал, настърган
- 200 г броколи, накъсани на розички
- 500 г бутертесто
- 1 яйце
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се стопява и в него на умерен огън се слага брашното, като се разбърква 1 мин. Налива се студеното мляко при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти. Подправя се със сол, пипер и горчица на вкус.
- 2.
Броколите се слагат във вряща подсолена вода за 3 мин. Отцеждат се и се заливат с ледена вода, за да не потъмнеят. Подсушават се.
- 3.
Към бешамела се добавят обезкостеното пилешко месо, броколите и кашкавалът.
- 4.
Бутертестото се разгъва, срязва се на две и се приготвя по техниката, показана стъпка по стъпка в галерията. В средата се сипва плънката и краищата се сплитат. Намазва се с разбитото яйце.
- 5.
Пече се 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 200˚ С, докато добре се зачерви.