Пилешко соте с грах в азиатски стил
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира
Насладете се на традиционната рецепта за пиле с грах, но обогатена с азиатски привкус. Джинджифилът, чесънът и соевият сос ще ви изненадат, но и със сигурност ще ви спечелят за това чудесно ястие.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
- 1 с. л. нишесте
- черен пипер на вкус
- 4 с. л. олио
- 1 ч. ч. зелен грах
- 4 с. л. соеви кълнове
- 2 ч. л. настърган джинджифил
- 2 скилидки чесън, ситно нарязан
- 6 с. л. соев сос
- 3 с. л. оризов или винен оцет
- 1 с. л. мед
- 50 мл вода
- магданоз, нарязан на ситно
- зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Месото леко се посолява, поръсва се с черен пипер и се поръсва с нишестето. Загряват се 2 с.л. от олиото и в него се слага месото. Разбърква се 3-4 мин., докато се зачерви. Прибавят се грахът и соевите кълнове.
- 2.
Смесват се соевият сос, оцетът, медът, водата, чесънът и джинджифилът. Прибавят се към пилето и граха. Разбъркват се 1-2 мин. и ястието е готово. Поръсва се с пресен магданоз и зелен лук.
Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари