Пилешко с броколи и хрянов сос
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 с. л. крем-сирене
- 1 ч. л. настърган хрян
- 400 г пилешко филе
- 2 с. л. зехтин
- 50 г кедрови ядки или нарязани бадеми
- 500 г броколи, нарязани на розички
- 4 стръка зелена целина
- ½ ч. ч. пилешки бульон
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Сосът се приготвя, като се смесват крем-сиренето и хрянът и се подправят със сол, черен пипер и лимонов сок.
- 2.
Месото се нарязва на тънки ивици и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Слага се да се пържи в добре загретия зехтин за 3–4 мин. Прибавят се ядките и след минута се изважда да се отцеди.
- 3.
В останалата мазнина се слагат целината и броколите. Разбъркват се 2–3 мин., налива се бульонът и се оставя да изври за 2–3 мин., след което месото се връща в тигана. Сервира се с лъжица от соса. Чудесно се съчетава с картофено пюре.
Вариации:
1. Можете да замените пилешкото филе с телешко.
2. Добавете моркови или използвайте броколи вместо карфиол.