Начало За нас Реклама Контакти

Пилешко филе в кокосово мляко и къри с чили ризото

Снимка за Пилешко филе в кокосово мляко и къри с чили ризото
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ароматното ястие в стил Тайланд, което екипът на ресторант Checkpoint Charly приготви за "Меню", е фино и с чисти вкусове, същевременно е пикантно, богато и ухае на Ориента.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за филетата:
  2. 2 пилешки филета, тип пеперуда
  3. 240 г ориз Арборио
  4. 80 мл сладък чили сос, готов
  5. 40 мл сметана
  6. 400 мл вода
  7.  няколко листа спанак
  8. за соса от кокосово мляко:
  9. 80 мл кокосово мляко
  10. 40 мл сметана
  11.  червена и зелена чушка
  12.  бял и червен лук
  13.  къри
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всяко филе се разрязва на 2 по дължина. Посолява се и се пече на плоча. Когато е готово, се полива с половината сладък чили сос.

  2. 2.

    В тиган с малко сгорещено олио се запържва оризът. Добавят се сметаната, останалият чили сос и водата. Вари се до готовност на ориза.

  3. 3.

    За соса нарязаните зеленчуци се сотират няколко минути в тиган с малко сгорещено олио, добавят се кокосовото мляко, сметаната и кърито и се оставят няколко минути на котлона.

  4. 4.

    Филетата се слагат върху ориза, а върху тях - овкусен и запечен на плоча спанак. Заливат се с кокосовия сос.


Подходящи типове вина
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари