Пилешко филе в кокосово мляко и къри с чили ризото
Ароматното ястие в стил Тайланд, което екипът на ресторант Checkpoint Charly приготви за "Меню", е фино и с чисти вкусове, същевременно е пикантно, богато и ухае на Ориента.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за филетата:
- 2 пилешки филета, тип пеперуда
- 240 г ориз Арборио
- 80 мл сладък чили сос, готов
- 40 мл сметана
- 400 мл вода
- няколко листа спанак
- за соса от кокосово мляко:
- 80 мл кокосово мляко
- 40 мл сметана
- червена и зелена чушка
- бял и червен лук
-
къри
Начин на приготвяне
- 1.
Всяко филе се разрязва на 2 по дължина. Посолява се и се пече на плоча. Когато е готово, се полива с половината сладък чили сос.
- 2.
В тиган с малко сгорещено олио се запържва оризът. Добавят се сметаната, останалият чили сос и водата. Вари се до готовност на ориза.
- 3.
За соса нарязаните зеленчуци се сотират няколко минути в тиган с малко сгорещено олио, добавят се кокосовото мляко, сметаната и кърито и се оставят няколко минути на котлона.
- 4.
Филетата се слагат върху ориза, а върху тях - овкусен и запечен на плоча спанак. Заливат се с кокосовия сос.