Пилешко „Катманду“
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Непалските ястия се отличават от индийските по сдържаното използване на подправките. Малко куркума и гарам масала, приготвена по личната рецепта на готвача, са достатъчни чудесно да овкусят тази лесна гозба.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г пилешко филе, нарязано на хапки
- 2 глави лук, нарязана на ситно
- 3 с. л. гхи
- ½ ч. л. куркума
- 1 ч. л. гарам масала*
- сол на вкус
-
600 мл кисело мляко
Начин на приготвяне
- 1.
В сгорещеното гхи леко се запържва лукът.
- 2.
Прибавят се подправките, солта, киселото мляко и месото и се оставя на умерен огън, докато пилешкото се сготви.
*гарам масала - типична за ястията от Северна Индия смес от подправки, в която "сладките" кардамон, канела и карамфил допълват на принципа на контраста „солените“ кимион и кориандър.
Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари