Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки шишчета с шамфъстък

Снимка за Пилешки шишчета с шамфъстък
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пилешкото месо често се използва като основа за вкусна игра с различни допълнителни продукти. В тази рецепта нашият шеф готвач Ивелина Иванова се забавлява с близкоизточния вкус на шамфъстъка, този на нашенския червен пипер и средиземноморските аромати на зехтин и розмарин. За по-малко от 30 минути и вие можетe да се включите в това апетитно веселие.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 400 г пилешко филе
  • 8 чери доматчета, срязани на половинки
  • 1 зелена чушка, нарязана на квадратчета
  • 100 г белен шамфъстък, счукан на ситно
  • 1  белтък
  • 8 клонки розмарин
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 2 с. л. зехтин
  •   сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на кубчета със страна 2 см. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.

  2. 2.

    Половината от месото се поръсва и разбърква с червения пипер и зехтина.

  3. 3.

    Другата половина от месото се разбърква с белтъка и се овалва в шамфъстъка.

  4. 4.

    Клонките розмарин се подострят за шишчета, като се оставят няколко листенца на върха. Нанизват се, като се редуват късче месо с шамфъстък, половинка чери домат, парченце чушка и късче месо с червен пипер и зехтин.

  5. 5.

    Шишчетата се изпичат от всички страни на скара, грил-тиган или във фурната, докато месото порозовее.


Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари