Пилешки шишчета с шамфъстък
Пилешкото месо често се използва като основа за вкусна игра с различни допълнителни продукти. В тази рецепта нашият шеф готвач Ивелина Иванова се забавлява с близкоизточния вкус на шамфъстъка, този на нашенския червен пипер и средиземноморските аромати на зехтин и розмарин. За по-малко от 30 минути и вие можетe да се включите в това апетитно веселие.
СъставНеобходими продукти за 4
- 400 г пилешко филе
- 8 чери доматчета, срязани на половинки
- 1 зелена чушка, нарязана на квадратчета
- 100 г белен шамфъстък, счукан на ситно
- 1 белтък
- 8 клонки розмарин
- 1 ч. л. червен пипер
- 2 с. л. зехтин
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на кубчета със страна 2 см. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.
- 2.
Половината от месото се поръсва и разбърква с червения пипер и зехтина.
- 3.
Другата половина от месото се разбърква с белтъка и се овалва в шамфъстъка.
- 4.
Клонките розмарин се подострят за шишчета, като се оставят няколко листенца на върха. Нанизват се, като се редуват късче месо с шамфъстък, половинка чери домат, парченце чушка и късче месо с червен пипер и зехтин.
- 5.
Шишчетата се изпичат от всички страни на скара, грил-тиган или във фурната, докато месото порозовее.