Пилешки рулца
С тази оригинална рецепта за пилешки рулца, приготвени на пара, Светослава Налбантова спечели наградата в 12-я кръг на кулинарния конкурс на списание "Меню".
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 пилешки пържоли
- 250 г кайма от сурова свинска наденица
- 20 г смлян шамфъстък
- 1 скилидка чесън, счукана
- 30 г мариновани краставички, нарязани на лентички
- сол и черен пипер
- масло за намазване
- резени портокал и маруля за украса
Начин на приготвяне
- 1.
Пържолите се начукват между два листа фолио за свежо съхранение, за да се изтънят.
- 2.
Каймата, шамфъстъкът, чесънът, солта и черният пипер се объркват в купа. Сместа се разделя на 4 и се оформя като кебапчета.
- 3.
Поставят се по едно в средата на всяка пържола заедно с лентички краставичка и се навиват на руло.
- 4.
Намазват се целите с масло. Поставят се в намазано с масло алуминиево фолио и се завиват добре. Варят се на пара 35 минути.
- 5.
Щом изстинат се режат напречно и се поднасят с резени портокал и листа маруля.