Пилешки пуканки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Панираното пилешко е лесен и бърз начин да почерпиш очаквани и неочаквани гости или пък да нахраниш прегладнялото домочадие. Затова още една рецепта, особено, ако е има нещо новаторско в нея, никога не е излишна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г пилешко филе, нарязано на кубчета
- 6 с. л. брашно с набухватели или бяло брашно с ⅓ ч. л. бакпулвер
-
⅓ ч. л. сол
- шарен пипер на вкус
- 1 разбито яйце
- 1 ч. ч. ледена бира
- 2 с. л. кокосови стърготини
- 2 с. л. царевичен грис (качамак)
- 2 с. л. трохи от хляб
- 1 ч. ч. олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се смесва със солта и смления пипер. Отделят се 2 с. л. от сместа, а останалата се разбърква с яйцето и бирата.
- 2.
Кокосовите стърготини се смесват с царевичния грис и трохите.
- 3.
Кубчетата пилешко се овалват в брашнената смес, след това се потопяват в бирената панировка и се овалват в кокоса.
- 4.
Пържат се, докато се зачервят в загрятото олио, като трябва да са покрити от мазнината. Поднасят се с лют сос.
Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари