Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки пай с гарнитура от тиквички и чушки

Снимка за Пилешки пай с гарнитура от тиквички и чушки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пирамидалните структури имат призната лоша слава и на места дори се преследват от закона. За разлика от тях нашите пирамиди са изпълнени с добри кулинарни намерения и вкусна смес от пилешко месо и гъби.

СъставНеобходими продукти за 4

  • за плънката:
  • 500 г пилешки бутчета
  • 1 с. л. MAGGI® Унисос
  • 1 с. л. масло
  • 1 с. л. олио
  • 200 г гъби, нарязани на четвъртинки
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 100 г шунка, нарязана на кубчета
  • 1 с. л. пресен или ½ ч. л. сушен риган
  •  пипер на вкус
  • за тестото:
  • 2 ч. ч. брашно с набухватели
  • 50 г масло
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки
  • 1  белтък за намазване
  • за гарнитурата:
  • 2 с. л. олио
  • 2  тиквички, нарязани на пръчици
  • 1 червена чушка, нарязана на пръчици
  • 2 скилидки чесън, необелени
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се сварява в 500 мл вода. Изважда се от бульона, оставя се да изстине и се обезкостява.

  2. 2.

    Маслото и олиото за плънката се сгорещяват и в тях се слагат лукът и гъбите. Запържват се 3-4 мин. Добавят се шунката, месото и MAGGI® Унисос. Разбъркват се 3-4 мин. и се подправят с ригана и пипер на вкус.

  3. 3.

    Брашното се смесва с MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки и се стрива на трохи с маслото. Добавя се млякото и се омесва тесто. Разточва се върху набрашнена повърхност и се нарязва на квадрати със страна 15 см. В средата на всеки квадрат се поставят по 2 с. л. от плънката, краищата се намазват с белтък и се залепват на пирамида. Пекат се във фурната на 200° С за 20-30 мин.

  4. 4.

    За гарнитурата се загрява олиото и в него за 2-3 мин се запържват тиквичките, чушката и целите скилидки чесън. Подправят се със сол и пипер на вкус.

Галерия
Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари