Пилешки пай с гарнитура от тиквички и чушки
Пирамидалните структури имат призната лоша слава и на места дори се преследват от закона. За разлика от тях нашите пирамиди са изпълнени с добри кулинарни намерения и вкусна смес от пилешко месо и гъби.
СъставНеобходими продукти за 4
- за плънката:
- 500 г пилешки бутчета
- 1 с. л. MAGGI® Унисос
- 1 с. л. масло
- 1 с. л. олио
- 200 г гъби, нарязани на четвъртинки
- 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
- 100 г шунка, нарязана на кубчета
- 1 с. л. пресен или ½ ч. л. сушен риган
- пипер на вкус
- за тестото:
- 2 ч. ч. брашно с набухватели
- 50 г масло
- 100 мл прясно мляко
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки
- 1 белтък за намазване
- за гарнитурата:
- 2 с. л. олио
- 2 тиквички, нарязани на пръчици
- 1 червена чушка, нарязана на пръчици
- 2 скилидки чесън, необелени
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се сварява в 500 мл вода. Изважда се от бульона, оставя се да изстине и се обезкостява.
- 2.
Маслото и олиото за плънката се сгорещяват и в тях се слагат лукът и гъбите. Запържват се 3-4 мин. Добавят се шунката, месото и MAGGI® Унисос. Разбъркват се 3-4 мин. и се подправят с ригана и пипер на вкус.
- 3.
Брашното се смесва с MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки и се стрива на трохи с маслото. Добавя се млякото и се омесва тесто. Разточва се върху набрашнена повърхност и се нарязва на квадрати със страна 15 см. В средата на всеки квадрат се поставят по 2 с. л. от плънката, краищата се намазват с белтък и се залепват на пирамида. Пекат се във фурната на 200° С за 20-30 мин.
- 4.
За гарнитурата се загрява олиото и в него за 2-3 мин се запържват тиквичките, чушката и целите скилидки чесън. Подправят се със сол и пипер на вкус.