Пилешки кюфтенца с леща
Необичайното съчетание на червена леща и пилешко, в тази нова версия на толкова познато ястие като кюфтетата, без съмнение ще спечели вашите симпатии и вашия вкус. Заложете на тази рецепта и със сигурност ще се насладите похвали и благодарности от хората, които я опитат.
СъставНеобходими продукти за 2
- 1/2 ч.ч. червена леща
- 300 г сварено или печено пилешко месо
- 2 с.л. галета
- 4 с.л. настърган кашкавал
- 1 ч.л. прясна мащерка или чубрица
- олио на вкус
- лимонов сок на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Лещата се покрива с ½ ч.ч. гореща вода и се слага да се свари за 20 мин. Внимава се да не загори. Прецежда се много добре и се смачква на пюре.
- 2.
Месото се смила фино и се смесва с лещата, галетата, кашкавала и мащерката. Подправя се със сол, лимонов сок и пипер на вкус.
- 3.
Оформят се 4 кюфтета. Слагат се в камерата на хладилника за 20 мин., за да се стегнат. Изпържват се от двете страни до златисто в загрято олио.
Вариации - Опитайте със свинско месо.