Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки крилца в сладко-кисел сос

Снимка за Пилешки крилца в сладко-кисел сос
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Смесването на сладък, солен и кисел вкус е характерен за повечето от популярните китайски ястия. С тази рецепта лесно ще пренесете този ефект и на вашата маса.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г пилешки крилца
  2. 1 с. л. царевично нишесте
  3. 1 белтък
  4. 50 мл олио
  5. ½ ч. ч. захар
  6. 2 с. л. доматено пюре
  7. 1 с. л. мармалад от кайсии
  8. 100 мл вода
  9. 100 мл оризов или ябълков оцет
  10. 2 с. л. соев сос
  11. 2 щипки чесън на прах
  12.  плик за печене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилешките крилца се изрязват от тънката част. Смесва се с белтъка и нишестето и крилцата се разбъркват с тях и с 1 с. л. соев сос.

  2. 2.

    Слагат се на 2-3 порции за кратко в загрятото олио да се сотират за 1-2 мин. Отцеждат се върху кухненска хартия и се поставят в плика за печене.

  3. 3.

    В малък тиган се разбъркват заедно на умерен огън захарта, доматеното пюре, мармаладът, водата, оцетът, останалата 1 с. л. соев сос и чесънът. Щом заври, се слага при месото. Пликът се затваря и се разтръсква.

  4. 4.

    Пекат се 20 мин. във фурна загрята на 200˚С. Сервират се с варен ориз.


Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари