Пилешки крилца със сусам
Приготвени набързо и с чудесен избор на съставки, тези пилешки крилца са вкусното спасение от липсата на време за готвене. Източната посока на ароматите е очевидна, а в добрия резултат може да се убедите само след половин час.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 12 пилешки крилца
- 1 с. л. краве масло
- 1 с. л. олио
- 1 ч. л. настърган джинджифил
- 2 с. л. мед
- 1 с. л. доматено пюре
- 3 с. л. сос уорчестър
- 2 с. л. соев сос
- 2 с. л. сусам
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото и олиото се загряват и се слага джинджифилът. Разбърква се няколко секунди и се слагат пилешките крилца. Запържват се 3-4 мин., докато порозовеят.
- 2.
Смесват се доматеното пюре, медът и сосовете. Добавят се към крилцата, всичко се разбърква и се оставя да къкри под капак за 10-15 мин. Отстранява се капакът и сосът се оставя да се сгъсти. Сипва се сусамът, разбърква се и ястието се сервира.