Пилешки крилца с портокали
Кокошките и портокалите тръгват по света от Азия и може би това е една от причините да си подхождат толкова добре в кухнята. Другата е, че китайските рецепти са известни с лекотата на съчетаване на продукти. Дори немислимите комбинации са ужасно вкусни.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 12 пилешки крилца
- 1 ч. л. настърган джинджифил
- 4 с. л. светъл соев сос
- 1 с. л. захар
- 2 с. л. бяло вино
- 1 ч. л. царевично нишесте
- 3 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио
- 4 портокала
- 2 стръка зелен лук, нарязани
- 1 с. л. запечен сусам
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се джинджифилът, соевият сос, захарта, виното и нишестето. Добавят се крилцата и се оставят да се мариноват 20 мин.
- 2.
Портокалите се обелват с нож, като се изрязва и цялата бяла част на кората. Изрязват се филенцата.
- 3.
3агрява се уок, слага се олиото и се пускат отцедените крилца да се зачервят при непрекъснато разбъркване.
- 4.
Добавят се половината от портокалите и прецедената марината от крилцата. Налива се 1 ч. ч. вода. Всичко се вари, докато сосът се сгъсти и месото омекне. Слагат се останалите портокалови филенца и всичко се поръсва със сусам и зелен лук.