Пилешки гърди с козе сирене, круши и ментов сос
Френско козе сирене, шамфъстък, мента и круши са вкусовите акценти в тази лесна за приготвяне рецепта за пилешко филе. Само за 30 минути можете да предложите на своите любими хора един истински кулинарен шедьовър.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки гърди
- 4 резена френско козе сирене
- 1 зряла круша, нарязана на тънки резени
- 2 с. л. зехтин Екстра Върджин
- 4 с. л. обелен и нарязан шамфъстък или орехи
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
- за соса:
- 1 ч. ч. листа от мента
- 6 с. л. зехтин Екстра Върджин
- 2 с. л. орехи
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се срязва по средата, за да се оформи джоб, посолява се и се поръсва с пипер.
- 2.
Отворът в месото се напълва с половин резен сирене, лъжица от ядките и резен круша.
- 3.
Върху всяко филе се слага другата половина от сиренето и резен круша. Намазва се със зехтин и се поръсва с пипер.
- 4.
Месото се пече около 20 мин. на 200ºС.
- 5.
През това време се приготвя сосът, като се пасират заедно ментата, зехтинът и орехите.
- 6.
Изпечените филета се заливат със соса.
Вариации - · Опитайте със смокиня, нарязана на кръгчета, вместо с круша. · Заменете козето сирене с топено.