Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки гърди с козе сирене, круши и ментов сос

Снимка за Пилешки гърди с козе сирене, круши и ментов сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Френско козе сирене, шамфъстък, мента и круши са вкусовите акценти в тази лесна за приготвяне рецепта за пилешко филе. Само за 30 минути можете да предложите на своите любими хора един истински кулинарен шедьовър.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • пилешки гърди
  • 4 резена френско козе сирене
  • зряла круша, нарязана на тънки резени
  • 2 с. л. зехтин Екстра Върджин
  • 4 с. л. обелен и нарязан шамфъстък или орехи
  •  сол на вкус
  •  шарен пипер на вкус
  • за соса:
  • 1 ч. ч. листа от мента
  • 6 с. л. зехтин Екстра Върджин
  • 2 с. л. орехи
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се срязва по средата, за да се оформи джоб, посолява се и се поръсва с пипер.

  2. 2.

    Отворът в месото се напълва с половин резен сирене, лъжица от ядките и резен круша.

  3. 3.

    Върху всяко филе се слага другата половина от сиренето и резен круша. Намазва се със зехтин и се поръсва с пипер.

  4. 4.

    Месото се пече около 20 мин. на 200ºС.

  5. 5.

    През това време се приготвя сосът, като се пасират заедно ментата, зехтинът и орехите.

  6. 6.

    Изпечените филета се заливат със соса.

Вариации - · Опитайте със смокиня, нарязана на кръгчета, вместо с круша. · Заменете козето сирене с топено.

Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари