Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки филета с кайсиев сладко-кисел сос

Снимка за Пилешки филета с кайсиев сладко-кисел сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Предлагаме ви рецепта в азиатски стил, в която крехкото пилешко месо е допълнено с приятно киселата сладост на пресни кайсии. Освен че е екзотично и нестандартно, ястието се приготвя лесно и бързо, така че си заслужава да го изпробвате.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г пилешки бонфилета
  • 1 ч. л. смлян зелен или черен пипер
  • 3 с. л. оризово или царевично нишесте
  • 6 с. л. вода
  • 2 с. л. фъстъчено олио
  • 300 г кайсии, нарязани на половинки
  • 50 мл оризов или ябълков оцет
  • 3 с. л. захар
  • 2 с. л. шери или бяло вино
  • 1 с. л. доматено пюре, разтворено в 3 с.л. вода
  • 3 с. л. светъл соев сос
  • 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Нишестето се разтваря във водата. Прибавят се филетата, разбъркват се заедно с пипера и се оставят да постоят 1-2 мин. Отцеждат се добре.

  2. 2.

    Олиото се загрява в уок и на 2-3 порции се прибавят и запържват филетата за 5-6 мин., докато се зачервят добре.

  3. 3.

    Цялото количество месо се връща в тигана и се добавят кайсиите. Разбъркват се 1 мин.

  4. 4.

    Смесват се оцетът, захарта, шерито, доматеното пюре и соевият сос. С получената смес се заливат месото и кайсиите. Разбърква се 3-4 мин., докато сосът се сгъсти. Гарнира се със зеления лук.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари