Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки филенца в картофени люспи със салата от репички

Снимка за Пилешки филенца в картофени люспи със салата от репички
60
Време за приготвяне: + 1 час за мариноване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Това е една от многобройните рецепти, сътворени от Ели Овчарова. Тя, нейните роднини, както и още 6 български семейства са главните участници в новата кулинарна книга на Gourmet Publishing „Любими семейни рецепти”.

СъставНеобходими продукти за 4

    1. 400 г пилешко филе
    2. за маринатата:
    3. ½ с. л. доматено пюре
    4. 1 с. л. кисело мляко
    5. 1 ч. л. сумак
    6. 1 ч. л. чесново брашно
    7.  сол и черен пипер
    8. за панировката:
    9. 1 яйце
    10. 2 ч. л. нишесте
    11. 3-4 картофа
    12.  олио за пържене
    13. за салатата от репички:
    14. 2-3 връзки репички
    15. 3 яйца
    16. 1 ч. ч. кисело мляко
    17.  олио
    18.  оцет
    19. 1 връзка магданоз
    20.  сол


 

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилешките филенца се нарязват на хапки или жулиени и се оставят поне 1 час в маринатата.

  2. 2.

    Картофите се нарязват с помощта на картофобелачка на съвсем тънки кръгове като за чипс, а след това на лентички и на квадратчета, за да се получат люспи.

  3. 3.

    Филенцата се потапят  в разбитото яйце, предварително смесено с нишестето, овалват се в картофените люспи и се пържат на средна температура от двете страни.

  4. 4.

    Репичките за салатата се почистват, измиват и нарязват на колелца в голяма чиния. Поръсват се леко със сол, оцет и олио.

  5. 5.

    Яйцата се сваряват твърдо, белтъците им се нарязват на тънки ивички и се посипват върху репичките. Жълтъците се посоляват леко, стриват се с вилица и се смесват се с предварително разбитото кисело мляко. Доовкусява се с оцет, олио и сол, и с така приготвената смес се заливат репичките.

  6. 6.

    Салатата се поръсва със ситно нарязан магданоз и се сервира с филенцата.


  7.  

Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари