Пилешки джобчета с булгур
Източните продукти и аромати чудесно се съчетават с почти неутралното пилешко месо, като го правят интересно и много вкусно ястие.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки филета
- 2 с. л. соев сос
- 5 с. л. зехтин Classic
- 1 ч. ч. булгур
- ½ ч. л. кимион
- ⅓ ч. л. канела
- ½ ч. л. смлян бахар
- 2 с. л. стафиди
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 2 с. л. шамфъстък, по желание
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
Начин на приготвяне
- 1.
Филетата се срязват посредата така, че да се образува джоб. Обтриват се със соевия сос и 2 с. л. от зехтина.
- 2.
Булгурът се сипва в 2 ч. ч. вряща подсолена вода. Вари се 5 мин. и се оставя да постои, затворен с капак, за 20 мин.
- 3.
2 с.л. от останалият зехтин се сгорещяват, слага се лукът и се разбърква на умерен огън 3-4 мин., докато се карамелизира. Слагат се кимионът, канелата и бахарът, разбъркват се, докато станат ароматни. Добавят се стафидите, шамфъстъкът и чесънът и се разбъркват. Добавят се булгурът и магданозът.
- 4.
Филетата се напълват с булгура, намазват се със зехтин и се запичат във фурна, загрята на 200° С, за 25 - 30 мин.