Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки джобчета с булгур

Снимка за Пилешки джобчета с булгур
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Източните продукти и аромати чудесно се съчетават с почти неутралното пилешко месо, като го правят интересно и много вкусно ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пилешки филета
  2. 2 с. л. соев сос
  3. 5 с. л. зехтин Classic
  4. 1 ч. ч. булгур
  5. ½ ч. л. кимион
  6.  ч. л. канела
  7. ½ ч. л. смлян бахар
  8. 2 с. л. стафиди
  9. 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  10. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  11. 2 с. л. шамфъстък, по желание
  12. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филетата се срязват посредата така, че да се образува джоб. Обтриват се със соевия сос и 2 с. л. от зехтина.

  2. 2.

    Булгурът се сипва в 2 ч. ч. вряща подсолена вода. Вари се 5 мин. и се оставя да постои, затворен с капак, за 20 мин.

  3. 3.

    2 с.л. от останалият зехтин се сгорещяват, слага се лукът и се разбърква на умерен огън 3-4 мин., докато се карамелизира. Слагат се кимионът, канелата и бахарът, разбъркват се, докато станат ароматни. Добавят се стафидите, шамфъстъкът и чесънът и се разбъркват. Добавят се булгурът и магданозът.

  4. 4.

    Филетата се напълват с булгура, намазват се със зехтин и се запичат във фурна, загрята на 200° С, за 25 - 30 мин.


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари