Пилешки дюнер кебап
20
Време за приготвяне: 20 мин. + 6 часа замразяване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Въпреки че "дюнер кебап" на турски означава буквално "въртящо се печено" тази домашна рецепта по сочност и вкус дори надминава произведенията на добрите улични дюнерджийници.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 пилешки гърди
- 200 г смляно пилешко месо
- 1 малка глава лук, ситно нарязана
- 1 щипка чесън на прах
- 1 с. л. масло
- 1 ч. л. риган
- 1 с. л. зехтин
- сол и пипер на вкус
-
олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Гърдите са подправят със сол и пипер на вкус и се намазват със зехтина.
- 2.
Смляното месо се обърква с лука, чесъна, маслото, ригана, сол и пипер на вкус. Оформя се на продълговато кюфте и се слага между двете пилешки гърди. Замразява се за 6 ч. Изважда се, оставя се да се отпусне за 30 - 40 мин. и се нарязва на филии.
- 3.
Пържат се в умерено загрято олио от двете страни.
Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари