Пилешки бутчета със зеленчуци и горчица
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Нежното пилешко месо придобива нови измерения в тази рецепта, която го овкусява с пикантна горчица и уханен портокалов сок и го допълва със сладки картофи и други ароматни зеленчуци.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г сладки картофи
- 8 долни пилешки бутчета
- 2 с. л. пълнозърнеста горчица
- 200 мл портокалов сок
- 3 стръка мащерка
- 2 глави червен лук, нарязани на полумесеци
- 4 печени чушки, нарязани
- 3 с. л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Сладките картофи се обелват, нарязват се на резени и се слагат във подсолена вряща вода за 7 мин. Отцеждат се.
- 2.
Смесват се горчицата, портокаловият сок, листенцата мащерка и бутчетата. Добавят се картофите, лукът, чушките и зехтинът. Подправя се със сол и пипер на вкус. Всичко се запича 20 - 30 мин. във фурна, загрята на 220° С.
Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари