Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки бутчета с ориз и черен боб

Снимка за Пилешки бутчета с ориз и черен боб
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Вкусното и крехко месо на пилешките бутчета не се нуждае от суперлативи – качествата му са добре познати на всеки любител на кулинарията. Поднасяме ви този класически специалитет с богата и засищаща гарнитура от фасул, ориз и царевица с аромат на джоджен.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г пилешки бутчета
  • 4 с.л. брашно
  • 1 с.л. MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки
  • 3 с.л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 400 г консервиран или предварително сварен черен боб
  • 1 ч.ч. консервирана или замразена царевица
  • 1 ч.ч. дългозърнест ориз
  • 1 ч.ч. консервирани домати, нарязани на парчета
  • 100 мл бяло вино
  • 1 ч.л. сушен джоджен
  • 1 кубче MAGGI Пилешки бульон

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бутчетата се обтриват с MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки и се поръсват с брашно. Слагат се да се запържат от всички страни в сгорещеното олио и се изваждат.

  2. 2.

    В същата мазнина се слагат лукът и чесънът и се запържват 2-3 мин. Добавят се оризът, бобът и царевицата. Сипват се доматите, виното, джодженът и чаша гореща вода. Натрошава се кубчето MAGGI Пилешки бульон.

  3. 3.

    Сместа се сипва в тавичка и отгоре се поставят бутчетата. Слагат се да се пекат около 40 мин. на 190°С.


Галерия
Подходящи типове вина
Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари