Пилешки бутчета с ориз и черен боб
Вкусното и крехко месо на пилешките бутчета не се нуждае от суперлативи – качествата му са добре познати на всеки любител на кулинарията. Поднасяме ви този класически специалитет с богата и засищаща гарнитура от фасул, ориз и царевица с аромат на джоджен.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пилешки бутчета
- 4 с.л. брашно
- 1 с.л. MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки
- 3 с.л. олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 400 г консервиран или предварително сварен черен боб
- 1 ч.ч. консервирана или замразена царевица
- 1 ч.ч. дългозърнест ориз
- 1 ч.ч. консервирани домати, нарязани на парчета
- 100 мл бяло вино
- 1 ч.л. сушен джоджен
- 1 кубче MAGGI Пилешки бульон
Начин на приготвяне
- 1.
Бутчетата се обтриват с MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки и се поръсват с брашно. Слагат се да се запържат от всички страни в сгорещеното олио и се изваждат.
- 2.
В същата мазнина се слагат лукът и чесънът и се запържват 2-3 мин. Добавят се оризът, бобът и царевицата. Сипват се доматите, виното, джодженът и чаша гореща вода. Натрошава се кубчето MAGGI Пилешки бульон.
- 3.
Сместа се сипва в тавичка и отгоре се поставят бутчетата. Слагат се да се пекат около 40 мин. на 190°С.