Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки бутчета по португалски

Снимка за Пилешки бутчета по португалски
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Маринованото пилешко винаги е добра идея, защото така рискът деликатното месо да стане сухо се намалява до минимум.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 червени печени чушки
  • 1 люта суха чушка, натрошена
  • 4 скилидки чесън, ситно нарязани
  • ½ ч. л. смлян кориандър
  • ½ ч. л. червен пушен пипер
  • 1 с. л. червен винен оцет
  • 4 пилешки бутчета
  • 100 мл зехтин
  • 1 лимон за сервиране
  • 1 връзка пресен кориандър или магданоз

Начин на приготвяне

  • 1.

    В съд се смесват печените и сушената чушки, оцетът, чесънът, пушеният пипер и кориандърът. Всичко се пасира със зехтина, така че да се получи средно гъст сос.

  • 2.

    Бутчетата се намазват с половината от соса и се мариноват 1 нощ.

  • 3.

    Месото се изпича върху загрят грил или грил-тиган от двете страни. Слага се в тавичка и се допича във фурната около 30 мин. на 200° С или докато стане крехко.

  • 4.

    Останалата марината се поднася като допълнителен сос. Поднася се с пресен кориандър, резени лимон и пресен хляб. 

Подходящи типове вина
Окт. 2014
Още подобни рецепти
Коментари