Пилешки бутчета по португалски
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Маринованото пилешко винаги е добра идея, защото така рискът деликатното месо да стане сухо се намалява до минимум.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 червени печени чушки
- 1 люта суха чушка, натрошена
- 4 скилидки чесън, ситно нарязани
- ½ ч. л. смлян кориандър
- ½ ч. л. червен пушен пипер
- 1 с. л. червен винен оцет
- 4 пилешки бутчета
- 100 мл зехтин
- 1 лимон за сервиране
- 1 връзка пресен кориандър или магданоз
Начин на приготвяне
- 1.
В съд се смесват печените и сушената чушки, оцетът, чесънът, пушеният пипер и кориандърът. Всичко се пасира със зехтина, така че да се получи средно гъст сос.
- 2.
Бутчетата се намазват с половината от соса и се мариноват 1 нощ.
- 3.
Месото се изпича върху загрят грил или грил-тиган от двете страни. Слага се в тавичка и се допича във фурната около 30 мин. на 200° С или докато стане крехко.
- 4.
Останалата марината се поднася като допълнителен сос. Поднася се с пресен кориандър, резени лимон и пресен хляб.
Подходящи типове вина
Окт. 2014
Още подобни рецепти
Коментари