Пилешка супа с оризово фиде
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Ориенталската мистика на вкусове и текстури е водещата идея в тази питателна супа. Богата на витамини и аромати, тя е много подходяща за климатичния преход, който ни сполетява всяка година по това време.
СъставНеобходими продукти за 4
- 200 г пилешко месо
- 1 морков, нарязан на пръчици
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 2 кубчета MAGGI Пилешки бульон със зеленчуци
- 1 тиквичка, нарязана на пръчици
- 4 с.л. замразена или консервирана царевица
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 100 г оризово фиде
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на кубчета. В 1 л вряща вода се слагат джинджифилът, морковът и месото.
- 2.
Прибавят се натрошените кубчета MAGGI Пилешки бульон със зеленчуци. След като всичко поври 10 мин., се сипват парчетата тиквичка, царевицата и лукът.
- 3.
След още 3-4 мин. се добавя леко натрошеното фиде. Супата се оставя да къкри 3-4 мин. и се сервира гореща, гарнирана с пресния лук.
Галерия
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари