Начало За нас Реклама Контакти

Пилешка супа с карфиол

Снимка за Пилешка супа с карфиол
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пилешката супа е традиционно средство за подобряване на настроението, на което някои дори приписват лечебни свойства, но дори да няма този чудодеен ефект, тя е толкова вкусна, че е актуална по всяко време. В случая е обогатена и с карфиол, моркови, лук и паста.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 300 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • 1 с. л. олио
  • 1 с. л. краве масло
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • моркова, нарязани на кръгчета
  • 300 г карфиол
  • 2 кубчета  MAGGI® Пилешки бульон
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. ч. фусили или друг вид паст
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се слага да се запържи в сгорещеното олио с маслото. Добавят се лукът и морковът и се задушават 3-4 мин. Слага се карфиолът, накъсан на розички. Зеленчуците се поръсват с ригана и черния пипер.

  2. 2.

    Налива се 1 л вряща вода, натрошават се кубчетата MAGGI Пилешки бульон и щом всичко заври, се слага пастата. След 10 мин. супата е готова. Може да се гарнира с настърган пармезан.


Галерия
Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари