Пилешка супа с карфиол
Пилешката супа е традиционно средство за подобряване на настроението, на което някои дори приписват лечебни свойства, но дори да няма този чудодеен ефект, тя е толкова вкусна, че е актуална по всяко време. В случая е обогатена и с карфиол, моркови, лук и паста.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 300 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
- 1 с. л. олио
- 1 с. л. краве масло
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 2 моркова, нарязани на кръгчета
- 300 г карфиол
- 2 кубчета MAGGI® Пилешки бульон
- 1 ч. л. риган
- 1 ч. ч. фусили или друг вид паст
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се слага да се запържи в сгорещеното олио с маслото. Добавят се лукът и морковът и се задушават 3-4 мин. Слага се карфиолът, накъсан на розички. Зеленчуците се поръсват с ригана и черния пипер.
- 2.
Налива се 1 л вряща вода, натрошават се кубчетата MAGGI Пилешки бульон и щом всичко заври, се слага пастата. След 10 мин. супата е готова. Може да се гарнира с настърган пармезан.