Пилешка супа с домашна юфка
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г пилешко месо
- 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 1 морков, нарязан на малки пръчици
- 1,5 л пилешки или зеленчуков бульон
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- за тестото:
- 1 яйце
- 1 щипка сол
- 1 ч. ч. брашно
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцето се разбива със солта и се омесва на твърдо тесто с ⅔ от брашното. Разточва се на тънък лист, като се ръси обилно с брашно. Накрая разточената кора се увива на руло около точилката. Точилката се изважда и рулото се нарязва на много тънки ивички, които се оставят да поизсъхнат.
- 2.
Във врящият бульон се слагат лукът, джинджифилът и морковът. Добавя се месото, нарязано на парченца. Оставя се да поври 20 мин.
- 3.
Прибавя се юфката и се вари 3 мин. Супата се поднася поръсена с магданоз.
Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари