Пилешка супа
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- за бульона:
- 1 пилешки фенер
- 2 пилешки бутчета
- 1 резен целина, нарязана на кубчета
- 1 морков, нарязан на кубчета
- 1 праз, нарязан на кръгчета
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 1 ч. л. чубрица
- 1 дафинов лист
- 1 стрък пресен девесил
- 5-6 зърна черен пипер
- за супата:
- 1 шепа фиде
- 1 ч. л. чубрица
- 1 яйце
- 1 с. л. брашно
- 250 мл кисело мляко
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Всички съставки за бульона се сваряват в 3 л студена вода за 80 мин. Месото се обезкостява и се връща в бульона при зеленчуците. Щом отново заври, се добавя фидето. Сварява се за 5-6 мин. Прибавя се чубрицата.
- 2.
Яйцето се разбърква с брашното и млякото. Слага се да заври при непрекъснато разбъркване. Щом се сгъсти, се сипва черпак от бульона. Разбърква се и се добавя към останалата вряща супа. След 2-3 мин. на тих огън супата се отстранява от огъня.
Апр. 2016
Още подобни рецепти
Коментари