Пилешка салата в азиатски стил
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Джинджифил и фъстъци са интересните ориенталски вкусови акценти в тази лесна за приготвяне и много апетитна салата, която без проблем може да замени и основното ястие в един лек обяд.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г сварено или печено пилешко месо
- 2 печени чушки, нарязани на лентички
- 1 ч. ч. нарязано селъри или 200 г сварена целина, нарязана на тънки пръчици
- 1 зелена салата
- 100 г печени фъстъци
- за дресинга:
- 2 с. л. оцет
- 2 с. л. олио или зехтин от маслиново кюспе (pomace, памъс)
- 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
- 3 с. л. соев сос
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на лентички, смесва се с нарязаните чушки, зелена салата и целина.
- 2.
В тиган се смесват оцетът, олиото, соевият сос, чесънът и джинджифилът. Сместа се загрява леко и с нея се залива салатата. Поръсва се с фъстъците.
Подходящи типове вина
Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари