Начало За нас Реклама Контакти

Пилешка къри супа

Снимка за Пилешка къри супа
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Всеки знае да свари кокошка и да си направи чорбичка. За голяма част от църковните български празници пилешкият курбан е традиционното ястие, но защо да не го разнообразим малко? С тази рецепта може да се почувствате малко като в Индия, но в това няма нищо лошо, нали?

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 60 г масло
  • 2 глави нарязан на ситно лук
  • 2 скилидки нарязан на ситно чесън
  • 2 корена пащърнак, почистен и нарязан на кубчета, или моркови
  • 2 стръка нарязана целина
  • 3 с. л. брашно
  • 1 с. л. къри
  • 6 ч. ч. / 1.5 л пилешки бульон или 3 кубчета пилешки бульон, разтворен в 1.5 л гореща вода
  • 200 г зелен грах - пресен или замразен
  • 500 г сварено пилешко месо, нарязано на парчета
  • 250 г заквасена сметана
  • 3 с. л. нарязан магданоз
  • 2 с. л. нарязан копър

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се разтопява и в него се задушават лукът, чесънът, пащърнакът и целината за 5-6 мин. Прибавя се брашното и кърито, бърка се още 1 мин. Постепенно се прибавя бульонът и се оставя още 10 мин. да се сгъсти. Прибавят се пилешкото месо и грахът. След 10 мин. се отстранява от огъня.

  2. 2.

    Сметаната се разбива и се прибавя в супата заедно с магданоза и копъра.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари