Пиле якитори
30
Време за приготвяне: 30 мин. + 4 часа мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Екзотичното име на тази рецпта може и да е тавтология (якитори означава птиче месо на грил), но пък навява мисли за необичаен и, надяваме се, приятен вкус.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пилешко филе
- 200 мл лек соев сос
- 1 с. л. мед
- 2 скилидки чесън, смачкани
-
1 ч. л. смлян сух джинджифил
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се соевият сос, медът, чесънът и джинджифилът. Слага се нарязаното на кубчета пиле и се оставя да се маринова в хладилника за 4 часа или за 1 нощ.
- 2.
Пилето се нанизва на бамбукови шишчета и се изпича на загрята скара или на грил-тиган от всички страни. Слага се да се допече в тавичка във фурната на 190° С за още 10 мин.
Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари