Пиле тика масала
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Според едно проучване на вкусовите предпочитания в Обединеното кралство емблематичното индийско ястие пиле тика масала е надминало по популярност британската класика риба с пържени картофи. Само по себе си това е достатъчно основание да изпробвате тази рецепта – определено няма да се разочаровате.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
Начин на приготвяне
- 1.
Киселото мляко се разбива много добре с всички подправки, лимоновия сок и нахутеното брашно. Месото се слага в тази марината и се оставя на хладно за около 4 часа.
- 2.
Месото се посолява и се нанизва на шишчета, полива се с олио и се слага да се пече в загрята фурна на 180° С за 15 - 20 мин. или на грил за 10 мин., като един-два пъти се намазва с олио.
Подходящи типове вина
Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари