Начало За нас Реклама Контакти

Пиле със зеленчуци на тиган

Снимка за Пиле със зеленчуци на тиган
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

5 продукта и 30 минути стигат, за да се направи едно чудесно ястие за лека вечеря или дори за един бърз обяд. А и усилията са наистина минимални, сравнени с удоволствието, което ще видите на лицето на човека, с когото споделяте това блюдо.

СъставНеобходими продукти за 2

  • 300 г пилешко филе, нарязано на тънки ивици
  • 2 с. л. сос уорчестър или соев сос
  • 200 г аспержи или тиквички
  • 200 г гъби, срязани на половинки
  • 1 червена чушка, нарязана на квадратчета
  •  сол, пипер и олио на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се разбърква със соса и се оставя да се маринова за 10 мин.

  2. 2.

    Аспержите се обелват с белачка за картофи на 4-5 см от основата и краищата им се подрязват с 1-2 см. Могат да се нарежат на парчета с дължина 5-6 см. Слагат се за 3 мин. във вряща подсолена вода и веднага се поставят в съд с ледена вода, за да не загубят цвета си.

  3. 3.

    В уок или дълбок тиган се загрява 1 с. л. олио и в него се изпържва месото до златисто. Изважда се.

  4. 4.

    В тигана се слага още 1 с. л. олио и се добавят гъбите. Изпържват се на силен огън за 3-4 мин., докато леко се зачервят. Добавят се аспержите и чушката. Разбъркват се 2-3 мин. и се слага месото. Всичко се подправя със сол и пипер на вкус.

Вариации - вместо аспержи използвайте тиквички, нарязани на пръчици, без да ги белите и бланширате.

Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари