Пиле със зеленчуци на сач
![Снимка за Пиле със зеленчуци на сач](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/regionalna-Pile sus zelen4uzi na sa4_660x430.jpg)
Ястията, приготвени на сач, имат неподражаем вкус и аромат и винаги си заслужава да ги включваме в менюто си. В случая ви предлагаме да се насладите на чудесна рецепта за пилешко месо с малко ухаен суджук и комбинация от подбрани зеленчуци и подправки.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г пилешко филе, нарязано на хапки
-
1 ч. л. чубрица
- 1 ч. л. фино настъргана кора от лимон
- 3 с. л. олио
- 50 г суджук или луканка, нарязани на тънки парчета
- 2 червени чушки, нарязани на кръгчета
- 200 г дребен лук, нарязан на четвъртини
- 200 г гъби, нарязани на четвъртини
- 200 г чери домати или 2 домата, нарязани на резени
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се разбърква с 1 с. л. от олиото, лимоновата кора и мащерката.
- 2.
Сачът се поставя на студен котлон и постепенно се загрява добре. Ако се използва за пръв път, се намазва с олио. Слага се месото, посолява се, огънят се намалява леко и хапките се разбъркват около 4-5 мин., докато станат почти готови. Добавя се суджукът и се разбърква още минута. Месото се поставя в съд с капак и се държи на топло.
- 3.
В сача се слага останалото олио и се добавят лукът и гъбите, като се посоляват на вкус. Разбъркват се 2-3 мин., след което се слагат чушките, разбъркват се и се добавят доматите. След още 1- 2 мин. се връща месото и се разбърква с магданоза. Сачът се сервира върху дървена подложка.
Вариации · Добавете 2-3 сурови яйца, след като поднесете сача на масата. Температурата е достатъчно висока, за да се сготвят.