Начало За нас Реклама Контакти

Пиле салтимбока

Снимка за Пиле салтимбока
30
Време за приготвяне: 30 мин. + 2 часа охлаждане
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Saltimbocca и в класическия вариант телешко месо, и в интерпретацията на Ева Тонева от блога evatoneva.com с пилешки гърди, е забележително вкуснo в простотата си и много италианско ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 8 броя пилешки гърди
  2. 8 резена прошуто крудо
  3. 8 големи листа прясна салвия
  4. 4 с. л. зехтин
  5. 1 лимон
  6.  сол и черен пипер
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилешките гърди се начукват леко и се посоляват само от едната страна.

  2. 2.

    Върху посолената страна се поставят резен прошуто, листо салвия и трите пласта се забождат с клечка за зъби.

  3. 3.

    Зехтинът се загрява в голям тиган с незалепващо покритие и филетата се запържват за няколко минути с гарнираната страна нагоре. Обръщат се, подправят се леко със сол и черен пипер и готвенето продължава още няколко минути.

  4. 4.

    Месото се поръсва със сока от лимон. Обръща се няколко пъти в соса.

  5. 5.

    Изважда се в чиния, полива се със соса и се сервира веднага.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари