Пиле салтимбока
Saltimbocca и в класическия вариант телешко месо, и в интерпретацията на Ева Тонева от блога evatoneva.com с пилешки гърди, е забележително вкуснo в простотата си и много италианско ястие.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 броя пилешки гърди
- 8 резена прошуто крудо
- 8 големи листа прясна салвия
- 4 с. л. зехтин
- 1 лимон
-
сол и черен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Пилешките гърди се начукват леко и се посоляват само от едната страна.
- 2.
Върху посолената страна се поставят резен прошуто, листо салвия и трите пласта се забождат с клечка за зъби.
- 3.
Зехтинът се загрява в голям тиган с незалепващо покритие и филетата се запържват за няколко минути с гарнираната страна нагоре. Обръщат се, подправят се леко със сол и черен пипер и готвенето продължава още няколко минути.
- 4.
Месото се поръсва със сока от лимон. Обръща се няколко пъти в соса.
- 5.
Изважда се в чиния, полива се със соса и се сервира веднага.