Пиле с тиквички на фурна
За ястията с пилешко граници на практика няма. Тук предпочитаното от мнозина месо влиза в състава на богато печиво – няма да съжалявате, ако го приготвите и опитате хармоничния му вкус.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 пилешки филета
- 4 тиквички, нарязани на съвсем тънки кръгчета
- 1 с. л. масло
- 1 с. л. брашно
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 1 с. л. мека горчица
- 1 с. л. зехтин
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 200 г рукола или спанак
- 1 ч. л. прясна мащерка, ситно нарязана
-
200 г моцарела или кашкавал, настъргани
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Филетата се сваряват на пара за 15 мин. Месото се охлажда и се накъсва на фитили или се нарязва на кубчета.
- 2.
В разтопеното масло се слага брашното, разбърква се на тих огън около минута и се налива млякото при непрекъснато разбъркване. Щом се сгъсти, се добавят горчицата и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.
- 3.
Лукът се слага в зехтина да се задуши с 1 с. л. вода. Щом водата се изпари, се добавят тиквичките. Разбъркват се 1-2 мин., прибавят се руколата, месото и мащерката. Всичко се разбърква със соса и с половината от сиренето.
- 4.
Сместа се сипва в тавичка за печене, намазана с масло, залива се с млечно-масления сос и се поръсва с останалото сирене. Запича се 20 мин. във фурна, загрята на 200° С.