Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с тиквички на фурна

Снимка за Пиле с тиквички на фурна
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

За ястията с пилешко граници на практика няма. Тук предпочитаното от мнозина месо влиза в състава на богато печиво – няма да съжалявате, ако го приготвите и опитате хармоничния му вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 пилешки филета
  2. 4 тиквички, нарязани на съвсем тънки кръгчета
  3. 1 с. л. масло
  4. 1 с. л. брашно
  5. 1 ч. ч. прясно мляко
  6. 1 с. л. мека горчица
  7. 1 с. л. зехтин
  8. 1 глава лук, ситно нарязан
  9. 200 г рукола или спанак
  10. 1 ч. л. прясна мащерка, ситно нарязана
  11. 200 г моцарела или кашкавал, настъргани 
     сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филетата се сваряват на пара за 15 мин. Месото се охлажда и се накъсва на фитили или се нарязва на кубчета.

  2. 2.

    В разтопеното масло се слага брашното, разбърква се на тих огън около минута и се налива млякото при непрекъснато разбъркване. Щом се сгъсти, се добавят горчицата и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.

  3. 3.

    Лукът се слага в зехтина да се задуши с 1 с. л. вода. Щом водата се изпари, се добавят тиквичките. Разбъркват се 1-2 мин., прибавят се руколата, месото и мащерката. Всичко се разбърква със соса и с половината от сиренето.

  4. 4.

    Сместа се сипва в тавичка за печене, намазана с масло, залива се с млечно-масления сос и се поръсва с останалото сирене. Запича се 20 мин. във фурна, загрята на 200° С.
     


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари