Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с тиквички

Снимка за Пиле с тиквички
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

За 30 минути могат да се направят доста неща, едно от които е тази рецепта за ароматно пилешко допълнено с хрупкави моркови и тиквички.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 600 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • 2 с. л. брашно
  • 1 с. л. олио
  • 1 с. л. масло
  • 2 моркова, нарязани на лентички
  • 100 мл бяло вино
  • 2 тиквички, нарязани на лентички
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 150 г сирене гауда или топено сирене
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се подправя със сол и пипер на вкус, поръсва се с брашното и се разбърква.

  2. 2.

    Сгорещяват се олиото и маслото и в тях се слага месото. Разбърква се, докато се зачерви от всички страни. Добавят се морковите. Бъркат се 2-3 мин. и се налива виното. Когато течността се изпари наполовина, се слагат тиквичките. След още 2 мин. се поръсва с магданоза и настърганото сирене, затваря се с капак и се оставя на много слаб огън за 2-3 мин., докато сиренето се разтопи.

Препоръчани напитки: Добър избор на вино за тази рецепта е същото бяло вино, с което сте я приготвили. Най-добре е то да бъде шардоне, отлежавало в дъб или австрийски грюнер велтлинер.

Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари