Пиле с тиквички
СъставНеобходими продукти за 4
- 600 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
- 2 с. л. брашно
- 1 с. л. олио
- 1 с. л. масло
- 2 моркова, нарязани на лентички
- 100 мл бяло вино
- 2 тиквички, нарязани на лентички
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 150 г сирене гауда или топено сирене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се подправя със сол и пипер на вкус, поръсва се с брашното и се разбърква.
- 2.
Сгорещяват се олиото и маслото и в тях се слага месото. Разбърква се, докато се зачерви от всички страни. Добавят се морковите. Бъркат се 2-3 мин. и се налива виното. Когато течността се изпари наполовина, се слагат тиквичките. След още 2 мин. се поръсва с магданоза и настърганото сирене, затваря се с капак и се оставя на много слаб огън за 2-3 мин., докато сиренето се разтопи.
Препоръчани напитки: Добър избор на вино за тази рецепта е същото бяло вино, с което сте я приготвили. Най-добре е то да бъде шардоне, отлежавало в дъб или австрийски грюнер велтлинер.