Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с шампанско

Снимка за Пиле с шампанско
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Нежните аромати на финокиото, праза и пенливото вино придават на пилешкото месо приятна завършеност и финес, която се допълва от землистите вкусове на къбата и кадифеното усещане от сметаната. Перфектна кулинанрна хармония само за 30 минути - нима е нужно нещо повече!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4  пилешки гърди
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле
  • 2 с. л.  царевично брашно
  • 4 с. л. масло
  • 200 г фино нарязано финокио или целина
  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 200 г гъби, нарязани на филийки
  • 200 мл бяло пенливо вино или вермут
  • 200 мл сметана

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се поръсва с MAGGI® Вълшебен вкус Пиле и се начуква между два пласта фолио за свежо съхранение. Поръсват се с брашното от двете страни и излишното се изтупва.

  2. 2.

    В половината от маслото се запържват финокиото, празът и гъбите за 3-4 мин., после се изваждат.

  3. 3.

    Добавя се останалото масло и в него запържва месото от двете страни до златисто. Добавят се зеленчуците и всичко се залива с виното. Оставя се да поври 1-2 мин. и се налива сметаната.

  4. 4.

    Ястието се оставя да къкри, докато сосът се посгъсти. Може да се поднесе с варен ориз.


Галерия
Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари