Пиле с шампанско
Нежните аромати на финокиото, праза и пенливото вино придават на пилешкото месо приятна завършеност и финес, която се допълва от землистите вкусове на къбата и кадифеното усещане от сметаната. Перфектна кулинанрна хармония само за 30 минути - нима е нужно нещо повече!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки гърди
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле
- 2 с. л. царевично брашно
- 4 с. л. масло
- 200 г фино нарязано финокио или целина
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 200 г гъби, нарязани на филийки
- 200 мл бяло пенливо вино или вермут
- 200 мл сметана
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се поръсва с MAGGI® Вълшебен вкус Пиле и се начуква между два пласта фолио за свежо съхранение. Поръсват се с брашното от двете страни и излишното се изтупва.
- 2.
В половината от маслото се запържват финокиото, празът и гъбите за 3-4 мин., после се изваждат.
- 3.
Добавя се останалото масло и в него запържва месото от двете страни до златисто. Добавят се зеленчуците и всичко се залива с виното. Оставя се да поври 1-2 мин. и се налива сметаната.
- 4.
Ястието се оставя да къкри, докато сосът се посгъсти. Може да се поднесе с варен ориз.