Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с песто в кора

Снимка за Пиле с песто в кора
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това фино предястие е прекалено лесно за приготвяне, за да не го направите още тази вечер.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пилешки гърди
  2. 6 с. л. готов сос песто
  3. 4 резена лимон
  4. 4 кори за баница на сач
  5. 200 г пресни или замразени аспержи или мариновани гъби
  6.  сол, пипер и зехтин на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се подправя със сол и пипер на вкус и се слага в 1 с. л. загрят зехтин да се зачерви леко от всички страни.

  2. 2.

    Всяка от корите за баница се намазва с пестото. В средата на всяка се слага пилешкото филе и върху него се поставят почистените аспержи или гъби. Върху тях се сипва останалото песто и се завиват на пакет.

  3. 3.

    Пекат се в загрята фурна на 180° С за 25 - 30 мин.


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари