Пиле с печени чушки на тиган
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Това ястие вероятно ще допадне на всички, които харесват далекоизточната кухня. Маринованото в соев сос и вино пилешко месо е допълнено с тофу, джинджифил и соеви кълнове, а рецептата е подходяща дори за по-неопитни готвачи.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 250 г сирене тофу, нарязано на кубчета
- 300 г пилешко филе, нарязано на дълги ивици
- 2 ч. л. олио
- 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
- 2 печени червени чушки, нарязани на ивици
- 1 ч. л. царевично нишесте, разтворено в 50 мл вода
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 1 ч.ч. соеви кълнове
- 1 с.л. печен сусам
- за маринатата:
- 2 с. л. светъл соев сос
- 1 с. л. бяло вино
- 1 скилидка пресован чесън
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се продуктите за маринатата и в нея се слагат месото и тофуто, разбъркват се и се оставят за 15 мин. Прецеждат се, а маринатата се запазва.
- 2.
Олиото се загрява и в него се слагат пилето, тофуто, лукът и джинджифилът. Разбъркват се 5 мин., прибавят се чушките, разбърква се 1 мин. и се слагат маринатата и нишестената смес. Като се сгъсти, се слагат сусамът и соевите кълнове. Сервира се веднага.
Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари