Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с печени чушки на тиган

Снимка за Пиле с печени чушки на тиган
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Това ястие вероятно ще допадне на всички, които харесват далекоизточната кухня. Маринованото в соев сос и вино пилешко месо е допълнено с тофу, джинджифил и соеви кълнове, а рецептата е подходяща дори за по-неопитни готвачи.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 250 г сирене тофу, нарязано на кубчета
  • 300 г пилешко филе, нарязано на дълги ивици
  • 2 ч. л. олио
  • 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
  • 2 печени червени чушки, нарязани на ивици
  • 1 ч. л. царевично нишесте, разтворено в 50 мл вода
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 1 ч.ч. соеви кълнове
  • 1 с.л. печен сусам
  • за маринатата:
  • 2 с. л. светъл соев сос
  • 1 с. л. бяло вино
  • 1 скилидка пресован чесън

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се продуктите за маринатата и в нея се слагат месото и тофуто, разбъркват се и се оставят за 15 мин. Прецеждат се, а маринатата се запазва.

  2. 2.

    Олиото се загрява и в него се слагат пилето, тофуто, лукът и джинджифилът. Разбъркват се 5 мин., прибавят се чушките, разбърква се 1 мин. и се слагат маринатата и нишестената смес. Като се сгъсти, се слагат сусамът и соевите кълнове. Сервира се веднага.


Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари