Пиле с ориз, гъби и дробчета
Космополитното разпространение на успешната кобинация на пилешкото месо и ориза не изключва разликите в детайлите, а напротив - обяснява ги. Тази унгарска рецепта, освен на двата основни продукта, разчита и на богатото присъствие на пилешките дробчета, гъбите и зеленчуците.
СъставНеобходими продукти за 8
- 1 пиле, нарязано на парчета
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 с. л. краве масло
- 3 моркова, нарязани на кръгчета
- 1 ч. ч. целина, нарязана на кубчета
- 2 с. л. MAGGI® Унисос
- за гъбите:
- 1 с. л. краве масло
- 200 г гъби, нарязани на четвъртини
- 1 зелена чушка, нарязана на ситно
- 1 домат, нарязан на ситно
- 1 ч. ч. замразен зелен грах
- за ориза:
- 2 ч. ч. ориз
- 2 с. л. краве масло
- за дробчетата:
- 300 г пилешки дробчета
- 2 с. л. брашно
- 1 с. л. краве масло
- 3 с. л. олио
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Парчетата пиле се поставят в купа и се заливат с MAGGI® Унисос да се мариноват 20 мин.
- 2.
Маслото се разтопява и в него се запържва лукът за 3-4 мин. Добавят се пилето, целината и морковите. Налива се 1 ч. ч. вода. Оставя се да къкри, докато омекне месото.
- 3.
През това време гъбите се задушават в сгорещеното масло, добавят се чушката, доматът и грахът.
- 4.
Приготвя се и оризът, като се разбърква в сгорещеното масло, докато стане прозрачен.
- 5.
Към месото се прибавят гъбите и оризът, всичко се разбърква, долива се с 1½ ч. ч. гореща вода и се посолява на вкус. Всичко се прехвърля в тавичка и се слага в загрята фурна на 190°С да се запече за 30 мин.
- 6.
Докато се пече ястието, се приготвят дробчетата. Овалват се в брашното и се пържат в сгорещената мазнина. Когато са готови, се поръсват с черен пипер, MAGGI® Унисос и пресен магданоз.
Ястието се гарнира с пържените дробчета.