Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с ориз, гъби и дробчета

Снимка за Пиле с ориз, гъби и дробчета
100
Време за приготвяне: 100 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Космополитното разпространение на успешната кобинация на пилешкото месо и ориза не изключва разликите в детайлите, а напротив - обяснява ги. Тази унгарска рецепта, освен на двата основни продукта, разчита и на богатото присъствие на пилешките дробчета, гъбите и зеленчуците.

СъставНеобходими продукти за 8

  • 1 пиле, нарязано на парчета
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 с. л. краве масло
  • 3 моркова, нарязани на кръгчета
  • 1 ч. ч.  целина, нарязана на кубчета
  • 2 с. л. MAGGI® Унисос
  • за гъбите:
  • 1 с. л. краве масло
  • 200 г гъби, нарязани на четвъртини
  • 1  зелена чушка, нарязана на ситно
  • 1 домат, нарязан на ситно
  • 1 ч. ч. замразен зелен грах
  • за ориза:
  • 2 ч. ч. ориз
  • 2 с. л. краве масло
  • за дробчетата:
  • 300 г пилешки дробчета
  • 2 с. л. брашно
  • 1 с. л. краве масло
  • 3 с. л. олио
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Парчетата пиле се поставят в купа и се заливат с MAGGI® Унисос да се мариноват 20 мин.

  2. 2.

    Маслото се разтопява и в него се запържва лукът за 3-4 мин. Добавят се пилето, целината и морковите. Налива се 1 ч. ч. вода. Оставя се да къкри, докато омекне месото.

  3. 3.

    През това време гъбите се задушават в сгорещеното масло, добавят се чушката, доматът и грахът.

  4. 4.

    Приготвя се и оризът, като се разбърква в сгорещеното масло, докато стане прозрачен.

  5. 5.

    Към месото се прибавят гъбите и оризът, всичко се разбърква, долива се с 1½ ч. ч. гореща вода и се посолява на вкус. Всичко се прехвърля в тавичка и се слага в загрята фурна на 190°С да се запече за 30 мин.

  6. 6.

    Докато се пече ястието, се приготвят дробчетата. Овалват се в брашното и се пържат в сгорещената мазнина. Когато са готови, се поръсват с черен пипер, MAGGI® Унисос и пресен магданоз.
    Ястието се гарнира с пържените дробчета.

Подходящи типове вина
Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари