Пиле с нахут и маслини
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Опитайте тази необичайна комбинация от крехко пилешко, засищащ нахут и нежно-тръпчиви маслини, която със сигурност ще разчупи ежедневието на домашните вечери.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки бутчета
- 1 ч. ч. черни маслини
- 2 ч. ч. сварен нахут
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 1 ч. ч. пилешки бульон
- сол, пипер и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се слага да се зачерви от всички страни в 4 с. л. сгорещено олио. Изважда се. Слага се празът и се разбърква 1-2 мин. Добавят се маслините и нахутът. Подправят се със сол и пипер на вкус.
- 2.
Месото и зеленчуковата смес се изсипват заедно в тавичка, заливат се с бульона, поръсват се по желание с малко лимонов сок и се запичат за 30 мин. за 190° С.
Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари