Пиле с маслини, доматчета и тиквички
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 долни пилешки бутчета
- 500 г тиквички, нарязани на дълги резени
- 1 връзка зелен лук или 1 стрък праз, нарязан на ситно
- 4 скилидки чесън, необелени
- 2 стръка розмарин
- 6 с. л. зехтин
- 1 ч. ч. черни маслини
- 500 г чери домати или домати, нарязани на четвъртини
- 1 ч. ч. бяло вино
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В тавичка се разбъркват тиквичките с лука, чесъна, единия стрък розмарин и половината от зехтина.
- 2.
Бутчетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се запържват за 7-8 мин. в останалия зехтин, заедно с другия стрък розмарин. Слагат се при тиквичките, добавят се маслините, доматите и виното. Запичат се в загрята до 190° C фурна за 20 мин.
Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари