Пиле с мандарини и оризови спагети
Това свежо ястие е добър пример за кантонския стил на готвене - приготвя се бързо и съчетава сладко, солено и кисело. Машерката в него е чудесен фюжън елемент, който директно препраща към добрите френски кулинарни традиции. Така че само след 30 минути може да насладите на една наистина вкусна и модерна храна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г оризови спагети
- 800 г пилешко филе
- 4 с. л. брашно
- ½ ч. л. сол
- ½ ч. л. мащерка
- шарен пипер на вкус
- 2 с. л. олио
- 2 с. л. масло
- 1 стрък праз, нарязан на ситно
- 200 мл пилешки бульон
- ½ ч. ч. почистени филенца от мандарини
Начин на приготвяне
- 1.
Оризовото фиде се приготвя според указанията на опаковката.
- 2.
Филето се нарязва на кубчета и се поръсва с брашното, солта, мащерката и шарения пипер на вкус. Разбърква се, за да се покрие от всички страни.
- 3.
Сгорещяват се маслото и олиото и в тях празът се задушава 2-3 мин. Добавя се месото и се пържи 3-4 мин., като се разбърква непрекъснато. Налива се бульонът. Ври няколко минути, докато се сгъсти сосът. Добавят се филенцата от мандарини и спагетите. Всичко се разбърква добре.