Пиле с кисело зеле, горчица и сметана
Ако разполагате с някой поизостанал от последната консервена кампания буркан с кисело зеле, сега е моментът да го използвате за тази бърза, ароматна и изпълнена с явна носталгия към зимните трапези рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 парчета пилешко филе, по около 200 г
- 4 парчета бекон, по желание
- 2 с. л. олио или зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 сушена червена чушка, натрошена
- 600 г кисело зеле, фино нарязано
- 100 мл бяло вино
- 200 г заквасена сметана
- 1 с. л. пълнозърнеста горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се подправя със сол и пипер и всяко се увива в парче бекон. Закрепват се с клечка за зъби. Пържат се в дълбок тиган в 1 с. л. загрято олио на умерен огън, около 5 мин.
- 2.
Месото се изважда и в същия тиган се добавя останалото олио. Слага се лукът и се разбърква 2-3 мин. Добавят се сушената чушка и отцеденото зеле. Налива се виното и се оставя да къкри 10 мин. Слагат се сметаната и горчицата, връща се месото и всичко се оставя да поври заедно още 5-6 мин.