Пиле с качамак
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Неутралният вкус на качамака много лесно го превръща в tabula rasa, която ние попълваме със сочно пилешко и маслини.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки долни бутчета
- 3 ч. ч. горещ пилешки бульон
- 1 ч. ч. суха смес за качамак
- 1 ч. ч. нарязани различни маслини
- 2 с. л. сушени домати, ситно нарязани
- зехтин, сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се посолява, поръсва се с шарен пипер и се слага за 3-4 мин. в тиган с 2 с. л. зехтин, така че да се зачерви от всички страни.
- 2.
В същата мазнина се налива бульонът, разбърква се и когато заври, се сипва качамакът наведнъж. Разбърква се на слаб огън 4-5 мин., докато се сгъсти. Подправя се на вкус със сол и пипер. Сипва се в тавичка.
- 3.
Върху качамака се подреждат бутчетата, маслините и сушените домати. Запича се за 15 - 20 мин. в загрята на 200° С фурна.
Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари