Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с херес, гъби и чорисо

Снимка за Пиле с херес, гъби и чорисо
70
Време за приготвяне: 70 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

От това необикновено ястие, заимствано от Испания, блика южняшки темперамент. Символите на иберийския вкус – херес и чорисо, се съчетават чудесно с всеобщия любимец, пърженото пиле.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • пилешки бутчета
  • 2 с. л. червен пипер
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 200 г чорисо
  • ½ ч. ч. зелени маслини с бадем
  • 200 г гъби, срязани на четвъртини
  • 400 г домати
  • дафинови листа
  • 1/3 ч. ч.херес или бяло вино
  •  сол на вкус
  •  пипер на вкус
  •  сварен ориз за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бутчетата се посоляват и се овалват в червения пипер. Слагат се да се запържат от всички страни. Слагат се в тавичка.

  2. 2.

    В същата мазнина се запържват лукът и чесънът за 1 мин. Прибавят се чорисото, маслините и гъбите и се бърка още 2 мин. Слагат се доматите, дафиновите листа и виното. Когато сместа заври, се подправя със сол и пипер и се разпределя върху пилето. Покрива се с фолио и се пече 30 мин. Отстранява се фолиото и се допича още 15 мин. Сервира се със сварен ориз.


Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари