Пиле с чушки в уок
Колоритът на това ястие в азиатски стил само подсказва великолепното съчетание на семплите, но перфектно допълващи се вкусове на пилешкото месо и чушките.
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 800 г пилешко филе, нарязано на тънки ивички
- 2 с. л. царевично нишесте
- 4 с. л. олио
- 1 глава лук, нарязан на полумесеци
- 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 червени чушки, нарязани на тънки ивици
- 2 зелени чушки, нарязани на тънки ивици
- 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци
- 50 мл бяло вино
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
Начин на приготвяне
- 1.
Нишестето се разтваря в 4 с. л. студена вода. Добавят се нарязаните филета и се разбъркват.
- 2.
Олиото се загрява и в него се слагат отцедените филета на два-три пъти. Бъркат се, за да не се слепят. Щом се зачервят, се изваждат и се оставят да се отцедят върху хартия за печене.
- 3.
В същата мазнина се слага лукът за 2-3 мин. и се добавят чесънът и чушките. След 1-2 мин. се връщат филенцата, натрошава се кубчето MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци, добавя се чесънът се налива виното. Всичко се разбърква, докато течността се поизпари и сосът се сгъсти. Сервира се с варен ориз.