Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с чушки в уок

Снимка за Пиле с чушки в уок
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Колоритът на това ястие в азиатски стил само подсказва великолепното съчетание на семплите, но перфектно допълващи се вкусове на пилешкото месо и чушките.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  1. 800 г пилешко филе, нарязано на тънки ивички
  2. 2 с. л. царевично нишесте
  3. 4 с. л. олио
  4. 1 глава лук, нарязан на полумесеци
  5. 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  6. 2 червени чушки, нарязани на тънки ивици
  7. 2 зелени чушки, нарязани на тънки ивици
  8. 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци
  9. 50 мл бяло вино
  10. 1 скилидка чесън, ситно нарязана

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Нишестето се разтваря в 4 с. л. студена вода. Добавят се нарязаните филета и се разбъркват.

  2. 2.

    Олиото се загрява и в него се слагат отцедените филета на два-три пъти. Бъркат се, за да не се слепят. Щом се зачервят, се изваждат и се оставят да се отцедят върху хартия за печене.

  3. 3.

    В същата мазнина се слага лукът за 2-3 мин. и се добавят чесънът и чушките. След 1-2 мин. се връщат филенцата, натрошава се кубчето MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци, добавя се чесънът се налива виното. Всичко се разбърква, докато течността се поизпари и сосът се сгъсти. Сервира се с варен ориз.


Видео
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари