Пиле по гръцки
50
Време за приготвяне: 50 мин. + 12 часа за мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Риган, зехтин, лимон и чесън - когато тези продукти се срещнат, там със сигурност е намесено Средиземноморието, и то най-вероятно гръцката му част.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 пилешки долни бутчета
- ½ ч. ч. зехтин
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 3 с. л. пресен риган, нарязан
- 1 лимон
- морска сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Зехтинът се смесва с чесъна, ригана, сокът и 1 ч. л. от фино настърганата кора на лимона. Добавя се 1 ч. л. морска сол и черен пипер на вкус.
- 2.
Парчетата пиле се слагат в маринатата, много добре се разбъркват, всичко се сипва в здрав плик, отстранява се въздуха, връзва се здраво и се оставя за 12 - 24 часа в хладилника да се маринова.
- 3.
Парчетата пиле се слагат за 10 - 15 мин. върху загрят грил или грил-тиган и се допичат в тавичка още 20 - 30 мин. във фурна, загрята на 200° С.
Подходящи типове вина
Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари