Начало За нас Реклама Контакти

Пиле паприкаш

Снимка за Пиле паприкаш
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Както повечето европейски рецепти и унгарското пиле паприкаш се приготвя по различни начини. Нашето предложение е ароматно, сочно и приятно пикантно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 пиле
  • 4 с. л. брашно
  • 500 мл пилешки бульон
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. масло
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 8 скилидки чесън, цели
  • 2 ч. л. сладък червен пипер
  • 1 ч. л. лют червен пипер
  • ½ ч. ч. черни маслини
  • 8 червени печени чушки, нарязани на ивици
  • 1 ч. ч. консервирани домати или чери домати, срязани наполовина
  • 1 с. л. доматено пюре
  • за сгъстяване:
  • 200 г заквасена сметана
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 1 с. л. лимонов сок, по желание

Начин на приготвяне

  • 1.

    Пилето се измива, подсушава се и се разрязва на 8 парчета. Овалва се в брашното.

  • 2.

    Маслото се загрява със зехтина и парчетата месо леко се сотират от всички страни, докато се зачервят. Изваждат се.

  • 3.

    В същата мазнина се слагат лукът и скилидките чесън. Разбъркват се 4-5 мин. на умерен огън. Прибавят се двата вида червен пипер, налива се горещият пилешки бульон и се връща месото. Оставя се да се вари на умерен огън около 30 мин.

  • 4.

    Добавят се доматите, пюрето, маслините и нарязаните печени чушки. Сипва се в тавичка.

  • 5.

    Смесват се сметаната, чесънът, магданозът и лимоновият сок. Добавят се към месото, разбърква се и се слага във фурната на 190°С за 15 - 20 мин., докато се зачерви добре и сосът се сгъсти.


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари