Пиле на тиган с карфиол
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Бързото готвене в уок е много подходящо за твърди зеленчуци като карфиола - те остават свежи и хрупкави.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пилешко филе
- 1 с. л. царевично нишесте
- 2 с. л. олио
- 1 стрък праз, нарязан на тънки лентички
- 400 г карфиол, нарязан на розички
- 100 мл пилешки бульон
- 100 мл бяло вино
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на тънки дълги ивици и се овалва в нишестето.
- 2.
Олиото се слага да се загрее в уок, добавя се празът, разбърква се 1-2 мин. и се слага месото. Разбърква се 3-4 мин., докато леко се зачерви.
- 3.
Прибавят се карфиолът, бульонът. Всичко се бърка още 4-5 мин., докато се изпари течността, сосът се сгъсти и карфиолът леко омекне.
и виното
Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари