Начало За нас Реклама Контакти

Пиле на тиган с карфиол

Снимка за Пиле на тиган с карфиол
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Бързото готвене в уок е много подходящо за твърди зеленчуци като карфиола - те остават свежи и хрупкави.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г пилешко филе
  2. 1 с. л. царевично нишесте
  3. 2 с. л. олио
  4. 1 стрък праз, нарязан на тънки лентички
  5. 400 г карфиол, нарязан на розички
  6. 100 мл пилешки бульон
  7. 100 мл бяло вино

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на тънки дълги ивици и се овалва в нишестето.

  2. 2.

    Олиото се слага да се загрее в уок, добавя се празът, разбърква се 1-2 мин. и се слага месото. Разбърква се 3-4 мин., докато леко се зачерви.

  3. 3.

    Прибавят се карфиолът, бульонът  и виното . Всичко се бърка още 4-5 мин., докато се изпари течността, сосът се сгъсти и карфиолът леко омекне.


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари