Начало За нас Реклама Контакти

Пиле лютика с печени домати

Снимка за Пиле лютика с печени домати
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Сочната и ароматна северозападна рецепта, може и да не е известна в цяла България, но всеки уважаващ родната кухня кулинар би трябвало да й се наслади поне веднъж.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 пиле, нарязано на порции
  2. 100 г масло
  3. 3 люти чушки
  4. 4 зелени чушки
  5. 4 червени чушки
  6. 4 средни домата
  7. 2 глави лук, ситно нарязани
  8. 3 с. л. магданоз, ситно нарязан
  9. 1 с. л. лимонов сок, по желание
  10.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилето се слага в стопеното сгорещено масло и се разбърква 5-6 мин., докато се зачерви. Посолява се. Залива се с 1 ч. ч. гореща вода и се задушава, докато се свари месото. Отваря се капакът, огънят се засилва и се разбърква от време на време, докато се изпари бульонът и остане на мазнина.

  2. 2.

    През това време чушките и доматите се изпичат на грил или на силна фурна, слагат се в найлонов плик да се задушат 10 мин., обелват се и се нарязват на лентички.

  3. 3.

    Лукът се счуква или се смила в кухненски робот или чопър.

  4.  .

    Към пилето, което е останало на мазнина, се добавят лукът, чушките и доматите. Разбъркват се 7-8 мин., докато се позапържат. Отново се подправя ястието на вкус. Добавя се лимоновият сок. Разбърква се с магданоза и се поднася.


Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари