Начало За нас Реклама Контакти

Пиле лютика

Снимка за Пиле лютика
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Северозападният край на България се отличава с подчертана емоционална, езикова и кулинарна самобитност. Тази емблематична рецепта от района е способна да разчувства до сълзи всеки, опитвал я някога. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 пиле
  • 3 печени люти чушки
  • 6 червени печени чушки
  • 4 домата, обелени и нарязани на ситно
  • 3 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 100 г масло
  • 3 с. л. нарязан на ситно магданоз
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Измитото пиле се нарязва и се задушава до омекване с половината масло и чаша вода. След като стане готово, се запържва в останалото масло.

  • 2.

    Чушките се обелват и се нарязват на парченца. Към пилето се прибавят лукът, чушките, доматите, сол и пипер на вкус. Налива се малко от останалия сос от задушаването. След като покъкри още 5 - 10 мин., ястието се сваля от огъня и се поръсва с магданоз.


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари