Пиле лютика
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Северозападният край на България се отличава с подчертана емоционална, езикова и кулинарна самобитност. Тази емблематична рецепта от района е способна да разчувства до сълзи всеки, опитвал я някога.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 пиле
- 3 печени люти чушки
- 6 червени печени чушки
- 4 домата, обелени и нарязани на ситно
- 3 глави лук, нарязани на полумесеци
- 100 г масло
- 3 с. л. нарязан на ситно магданоз
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Измитото пиле се нарязва и се задушава до омекване с половината масло и чаша вода. След като стане готово, се запържва в останалото масло.
- 2.
Чушките се обелват и се нарязват на парченца. Към пилето се прибавят лукът, чушките, доматите, сол и пипер на вкус. Налива се малко от останалия сос от задушаването. След като покъкри още 5 - 10 мин., ястието се сваля от огъня и се поръсва с магданоз.
Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари